fredag 23 juli 2010

Berry guud times

De senaste två dagarna har varit så sjukt värda, har endast gjort grymma grejer. I går, kolla på konst (se förra inlägget), och hängde på saronkyrkans secondhand. Sen jag kom till Göteborg har jag hört talas om saron flera gånger, eh ja, eftersom jag frågar efter loppisar ca hela tiden. Så jag gick dit och ställde mig i kö och went a bit nuts. Handlade örhängen, halsband, ett plastkors, skor, blusar, en byxkjol, en klänning, och massa fula 70tals vykort, hela kånken var full. Tycker det är lite frikyrklig uniform vibb över den röda blusen (se nedan).







I dag på förmiddagen drog jag och Mikey ner till Röda Sten och jag gjorde en wall piece (eh är ej nere med linguan). Har aldrig målat med sprayfärg förut, det var sjukt kul och jag är helt öm i pekfingret. Det kom förbi en snubbe som fråga om vi var nybörjare, tycker de var ganska rude, vad fan visste han om konst, så whatever, jag blev asnöjd (bilder på detta kommer). Alltså bästa dagen, vi såg en skåpbil täckt med airbrushade vargar/hundar, jag cykla in i en stolpe och vi garvade ca hela tiden. När jag kom hem trodde jag jag skulle svimma av utmattning men jag kvicknade till och utförde lite diy på ett par skor jag köpte för typ en månad sen men inte kunnat använda för de bara gled av. Klippte remsor av gammalt t-shirt spill (har fått lite dille på att klippa av t-shirts vid midjan) och knöt fast skorna, mkt avancerat.





Här ovan ser ni hur min arm ser ut, den är prickig i alla färger, fattar inte varf de inte fastnar på bild... Vi gick även till konsthallens bokhandel och jag köpte en moleskin antekningsbok, väldigt vuxen kulturarbetare heheeee. Jag skriver och skissar allt på lösa blad för ja, jag vet inte, det bara blir så. Nu ska jag försöka föra över alla lappar till boken, tänker att det blir roligare om man har en fin och seriös bok. Här nedan är en bild på mitt skrivbord, ganska talande för min organisatoriska förmåga ;P



EDIT: Not so frikyrklig anymore

L'art pour l'art

Just nu är det en grymt bra utställning på Hey it's Enrico Pallazo. Alla måste gå och titta! Jag var där på vernissaget och vart helt tagen. Hade inte med mig kameran då så jag gick dit idag för att fota *duktig bloggirl*. När jag kom var inte ljusen tända i altaret, som var min favorit på utställningen. När jag hade fotat varvet runt skrev jag en lapp där jag förklarade att jag skulle posta bilder och skrev ner adressen hit. Då kom det en man så jag berätta vad jag skrev och så. Han sprang och hämtade en tändare och tände alla ljusen i altaret så jag tog typ 100 bilder till. Sen hade jag ett mycket värt samtal med en av mina lärare på kursen om ja, konst.





















Jag stötte på en bekant på vernissaget och så här skrev hon till på chatten efteråt "Älskar den lokalen, hade gärna pratat mer om utställningen. Jag tycker det är jättesvårt med samtidskonst pga kan ej kontextualisera, men det var roligt att gå runt och försöka." Jag svarade att man inte måste analysera konst, hon sa att hon inte kunde låta bli. "Mmmmm konst, det är som en tårta" sa jag, "Man måste lära sig tycka om det?" frågade hon. "Ja kanske så... Kan va äckligt, kan va gott, kan va fint, kan va fult, är aldrig gi!".

Flera visdomsord:


Mer info om utställningen och konstnärerna finns här http://skuppalet.org/

onsdag 21 juli 2010

Kära lilla bloggy

Idag ska jag visa upp dig, mitt vackra lilla missfoster, för första gången. Har njutit av den här tiden vi haft tillsammans, som i början av en relation när ingen vet att man dejtar och allt är hemligt och bara för oss. Nu måste du visas upp och jag är rädd att jag är lika usel som de andra. Försöker varje dag rättfärdiga denna vulgära inrättning. Förklarar för mig själv på vilka sätt jag skiljer mig från de jag kritiserat (det var ju just kritiken som ledde mig hit). Mest av allt saknade jag Darling och en estetik som kändes fräsch och annorlunda i detta likriktade mediabrus. Jag trodde jag skulle göra ett fanzine, att jag skulle slippa vara personlig, att jag skulle slippa axla rollen som någon slags motvikt till cupcakebloggarna. Ifrågasätter mig själv hela tiden i den här processen, varför är jag inte som dom, hur ska jag inte vara som dom, hur är jag, vem är jag, hur ska jag visa min awesomeness utan att förhäva mig? Ska jag vara rå, lite äcklig, får jag vara snygg på bild? Ska jag fota all disk som står här, alla gamla snusar? Får jag visa mina kläder, får jag arrangera lite snyggt? Borde jag använda ett ledigare språk, skriva som i skunkdaggan? Läser en mängd bloggar just nu, tänkte lista dom och förklara varför de är bra, för att sortera det som är i mitt huvud, mina lösa kriterier för denna blogg.

http://www.stylebubble.co.uk/style_bubble/ Har läst den längst av alla bloggar, hon kör inte den vanliga modebloggar stilen. Hon är alltså bra för hon representerar en annan estetik.

http://www.theselby.com/ Foton från softa personers bråtiga hem. Här hämtar jag inte blogginspiration, utan inspiration till LIVET. Jag har mina favoritbilder roterande som ett bildspel som bakgrundsbild på min dator. Återigen bilspråket som tilltalar då.

Konstnären Sara Vide Ericson hade en mycket bra blogg, hon verkar ha lagt ner den nu, länkar ändå för konsten är ännu go. Hon skrev kul och öppet om sin vardag, många tankar om fett hår och så. Väldigt kul inblick i en konstnärs vardag. (oj vilken medelålders formulering)

http://bildochvideo.blogspot.com/ Hon är rolig, jobbar mycket med självironi. Det förskönas inte, trots att hon och hennes vänner är snygga hippa klubbmänniskor, det sups och sviras och det syns.

Fick visst inte ihop till så många som jag trodde, läser fler men inga jag använder som riktmärke.

Vad är det jag vill jobba bort ifrån då? "Privata" bilder förskönade till oigenkännlighet. Brist på verklighetsförankring. Brist på självinsikt, analys och problematiserande kring den egna bloggen. Bloggare som utger sig för att vara feminister samtidigt som de bekräftar förlegade könsroller (obs obs drar inte hemmafrukortet! är helt med på att underbaraclara bara vill jobba tre dagar i veckan, de vill jag med, samt vet att elsa billgren och 9-5 är hard working women. det finns fler förlegade könsroller än hemmafrun). Världsfrånvänd lyxkonsumtion. Världsfrånvänd livsstil, med andra ord uteslutandet av vardag/diskbänksrealism. Likriktad estetik, både i bildinnehåll och hur bilderna är tagna. Konsekvent uteslutande av negativa känslor/händelser. Känner dessa människor aldrig ångest, stress, baksmälla? En god förebild borde visa sig mänsklig också. Kom just att tänka på en grej the fabulous Smacky skrivit om dessa bloggar.

Fy fan skrev detta i natt, tänkte att jag verkligen hade fått till formuleringen. Är väldigt nervös för att vida upp lilla bloggy. Undrar om jag har varit tillräckligt öppen, feministisk, smart, cool osv. Nu måste jag sprida dig vind för våg stackars krake.

TANKAR Å SÅ

Sitter och lyssnar på gamla favoriter på spotify, det började med lite Usher från way back och nu har jag kommit fram till alla hits som Pharell Williams var med och petade i runt 2005. Har ett tag tänkt att bjuda på lite grejer jag skrev för min skunkdagbok men aldrig postat. Jag märker att mitt språkbruk är annorlunda här, jag tänker på att någon ska läsa. Antar att det är en organisk process, att jag kommer bli ledigare i mitt skrivande. Till dess, get ready for skunkspråket.

-----------------------


har gjort en hitlåt, diskat och gjort klamydiatest. äger sönder denna förmiddag.

-----------------------

powersnusar och dricker tingsryd 2,8. tänker på att ringa en kille.

-----------------------

föreställer mig att jag skulle börja bli igenkänd i göteborgs uteliv. "ja hon har ju profilerat sig som någon slags >hängperson<" säger någon fräck kille i mitt huvud. "hängperson", person som gillar att hänga. skulle igår lätta på trycket ute i naturen. känner skön känsla i kroppen, kjolen fladdrar, håret är mjukt att ta på, känner mig foxy, har nätstrumpor och glittriga plastsandaler. tänker: "innehar ändå en fundamental glamour". pissar på en parkeringsplats, känner mig lite vild.
-----------------------

äger vidare: har ej klamydia

-----------------------

eeeh ok, normalt, ordet mens fanns inte i T9.

-----------------------

är skitvarm pga har solat idag, är röd och så. känner mig allmänt obek. inte snygg och glamourös. lyssnar på sur new wave. är sur på mina skor som är trasiga som jag vill ha.

hehe har skorna endo *rebell*

tisdag 20 juli 2010

MODEBLOGGY

Hittade den här, mkt usla, bilden från kvällen på min lilla Iggy, som jag saknar till döds, myntade att jag ser ut som en cabaret. Eller var det jag som sa det, kalla mig själv cabaretslyna? Aja hon MYNTADE iaf! Riki kallar min "stil" (åh suck efterblivet uttryck) för DRESSING. Att jag liksom lägger till något mer, som dressing. Man ser inte all action going on på bilden, ska förklara. Hehehe kolla högen med kläder bakom mig på sängen? Lovar att den var en meter hög, flyttade den från sängen till stolen, fram och tillbaka, beroende på var jag skulle vara.

Photobucket

Har någon slags spännande håruppsättning, slingor kors och tvärs. Det som ser ut som en vanlig t-shirt är en sidenblus, tofufärg typ. Rosa "byshållare". Har knorvat ihop blusen och klänningen med en säkerhetsnål, mkt bra grej, använder säkerhetsnålar typ varje dag. Klänningen är glittrig, knästrumporna likaså, tror det är ljusblå strumpbyxor under också, var i vintras = 100 minusgrader. Har för mig att jag hade lila mascara också! Fan vilken genioutfit.
Vi skulle fira att Pocket kommit in på sin skola, gick på fancy bar. Iggy hade slutat tidigare så hon satte sig och vänta på närliggande kondis, klassiskt sthlmsställe, lite sunkigt, inte uppdaterat inredningen på 20 år. När jag kom dit var Pocket också där, kändes mycket festligt att mötas så, som i en 90tals film, när man inte ringde varandra tusen gånger på vägen innan man ska ses.

SORG ÖVER SORGEN

Idag var det en kvinna som föreläste om sitt konstnärskap i plugget. Hon fotade himlen, massor. Hon undrade om den förde oss samman över hela klotet, himlen är blå, överallt. Hon berättade att himlen betydde flera saker för henne, kommer inte ihåg om hon nämnde flera, i alla fall var en jag la på minnet. Hennes mamma hade gått bort när hon var 14 år och då hade hon spikat upp en skiva i ett träd och bara legat där en massa. Jag började nästan gråta för jag kände sorg över att jag inte tillät mig känna sorg när min pappa dog. Jag saknar honom väldigt mycket just nu, han behandlade alltid mig som en vuxen, på gott och ont, men jag hann inte bli vuxen innan han dog. Jag skötte allting runt hans död väldigt sakligt och kliniskt, prästen fick inte säga mer än nödvändigt på begravningen. Jag minns att jag frågade henne vad hon "måste" säga, säg bara det, inget annat, hon kände inte honom, allt annat var falskt. Jag valde bara en av låtarna som spelades i kyrkan, kroke - time (OBS titta inte på videon, lyssna bara), i slutet, efter en liten paus, ringer en väckarklocka, den pausen kändes som en timme, jag darrade och svettades och tänkte tusen tankar om hur alla i kyrkan skulle reagera. Den som skötte musiken hade nog inte blivit informerad om att spela hela låten så den tog slut innan väckarklockan ringde. Det hade varit det enda under hela begravningen som hade känts som min pappa. Ingen sa något, ingen spelade musik, trots att alla hans vänner var både språk- och musikbegåvningar, det var inte bara jag som inte ville ta i det med tång. Jag önskar att jag ordnat en sån där svulstig begravning som på film, blommor överallt och jag med svart spets draperad över huvudet.

TJEJTIDNIGAR

Jag tycker om att läsa Cosmopolitan (skulle mycket hellre läsa Darling men R.I.P), många runt omkring mig tycker att det är töntigt/sjukt/idiotiskt osv. Jag läser sånna tidningar mest för att jag tycker att det är kul, gillar formen med mycket bilder och kortare texter. Sen är det också intressant att titta utanför kulturmedelklass-bubblan jag befinner mig i. Tycker att det alldeles för sällan diskuteras saker som är vi tar för givet inom den. Till exempel det här: Nyligen när jag var sjuk köpte jag Veckorevyn istället. Var säkert 5 år sen jag läste den innan det. Börjar bra i ledaren skriver chefredaktören att de står på tjejernas sida i vått och torrt. Chefredaktören är ganska "fyllig" och har en helkroppsbyline. Lite längre in väcker en "debatt" mitt intresse. Två tjejer argumenterar kring huruvida killar borde raka bröstet eller inte. Tänker först att det är rätt gött ändå att de pratar om mäns kroppshår för en gångs skull. Hon som är emot brösthår skriver något i stil med att hon brukar hota med att sluta raka snippan, "då slutar han genast gnälla". Läser det hon som är för brösthår skrivit, "jag rakar mig ju överallt jag vill och kommer inte sluta med det, men jag vill ha ett gosigt bröst att luta mig emot".

Får panik: lever landets unga kvinnor med en bild av att det är norm att raka fittan? Ja tänker på amerikanska teve serier och att det ofta framställs som helt självklart att vaxa bort allt. Finns det någonstans det pratas om det här? Jag tänker på min kulturmedelklass bubbla igen. Vet kidsen att man inte måste raka bort allt om man inte vill, vet dom att man får ligga ändå? Hoppas!

I Cosmo läste jag det vidrigaste jag läst på länge. Det var en guide till hur man överlistar en våldtäktsman. Har skrivit en text om det med men jag blev så upprörd att jag inte kunde vara saklig och smart.

LÄNGTAR TILL HÖSTEN


Hittade den här magnifika kappan av märket Victorias Secret på loppis för hundra kronor. Brukar för det mesta se ut som en baglady på vintern, har en annan fuskpäls som jag kallar för min fähund. Lekte med ett schysst "blurr edges" verktyg för att förstärka känslan av tjeckiskt hotellrum i bilden. OBS det är en fuskpäls inte en morgonrock!

måndag 19 juli 2010

KAN INTE SOVA

Igår natt kunde jag inte sova för min hjärna gick på högvarv och producerade massa idéer. Gick upp och skrev ner en lång lista med grön penna, ser extra maniskt ut. Listan är i rablande form, inga radbrytningar, ingen meningsbyggnad.

"...måla byråer, typ pastell, hälla färg. Massa bilder på väggen i köket. Mexikanskt. Sänghimmel. 70tals mat. Hemma hos reportage. Titta in i garderoben. Sy ihop randiga ärmar med farfars-tshirt. Klistra in hela htmlkoden. Kategorier. Maila Marie. Logga i högerspalten. Tvätta, skaffa assistent, skicka vykort till plugge..."

Så i morse var jag ju skittrött och orkade inte gör något alls. Satt och grina till den här låten (klicka på play i den lilla spelaren och läs vidare) som jag älskade så himla mycket när jag var 18. Det var ungefär då jag kände att det var dags att rycka upp mig, föra över pengar till kortet och ta hojen ner till Ebbes hörna. Hade en högkvalitativ smschatt och köpte lycka för 200 kronor. Båda visade sig vara mycket effektiva hjälpmedel för det goda humöret.



Varning för arrangerade bilder! Var tvungen att utföra lite DIY på t-shirten innan jag fota pga hade skitful brodyr i form av en grön svamp nere i ena hörnet. Hitta massa strumpbyxor, alla fick inte plats på bilden, de vita är tajts med små eifeltorn på, misstänker att de är för barn, gillar ej tajts, vet inte hur jag ska kunna bära (upp) detta plagg. Kniven (det är en brevkniv men men) köpte jag som en present till loverboy. Mycket smart av mig då han kan få den både om det går bra och om det går dåligt i vår relation.

Nu till denna natt, ännu sömndepreverad. Tänker att jag inte är "en sån person", men ja, när jag var liten kunde jag inte sova för jag hade sån ångest, bland annat över att jag inte skulle kunna sova. Numera sover mycket bra för de mesta, sover 8 timmar i sträck, inga kisspauser, vaknar pigg osv. Tycker det är konstigt att jag inte kan sova, har gått upp tidigt varje dag, gjort allt enligt konstens alla regler för att vända på dygnet. Mamma trodde att jag kanske inte behövde sova mer just nu, det är ju ljust å så, mycket att tänka på osv. Jag har ont "uppe" i magen, tror pga platsen att det inte är premensverk och drar slutsatsen att orsaken är min middag.


Detta är då en "brinner", breakfast-dinner. Extra lyxigt med grapefrukt, fick köttsliga lustar när jag såg dom i affären, gissar att min kropp behövde c-vitamin. En annan sak som får mig att vilja SPY just nu är den här bilden:


Vad ska detta betyda, kvinnor = gott man tar när man är sugen? Godiset symboliserar att kvinnan är till för att behaga? Godiset ska distrahera oss från att tänka på underliv? Fittan ska vara som godis? Är det fotografens syfte att övertyga oss om att trosor inte har någonting med fittor alls att göra? Alltså jag vet inte vad som är mest perverst, själva bilden eller att hon (gissa vem) antagligen inte reflekterat över signalerna den här bilden sänder. Räcker det inte med att själva trosorna ser ut att vara gjorda i cellofanpapper? Alltså de är fina, helt med på de, denna tjejen gillar fina trosor, inte så. Vet därför också att dessa kommer fylla sina funktioner (sitta på plats, hålla snippan glad, hålla flytningar kvar i trosan och inte i byxorna, osv) till ca 0% . Om jag var yngre hade jag säkert känt mig mycket dum och ofräsch som inte hade en kropp som kunde hantera dessa trosor. Jag misstänker starkt att upphovskvinnan till denna bild ser ut som Barbie där nere.

Hehe minns sist jag köpte trosor, typ två veckor sen. Skulle handla mat på Netto. Browsade deras softa saker som vanligt, nöp i pikétröjor från Fila t ex. Hittade ett tvåpack trosor för 30 spänn. Killen i kassan, som alltid är lite nervös och fnissar lätthysteriskt, kom helt ur balans. Åh juste han var skitrolig, hade scannat in folköl, toapapper, ägg och trosor, "hehe, kan vi se vad det blir för kul av det här". Haha! Tycker det var skitkul sagt.

EDIT: Hittade den här bilden hos en annan bloggare som hade fått gratistrosor från samma företag. Orkar inte göra en analys, kul bild, kul ihop med den ovan.

söndag 18 juli 2010

BEARBETNING



Har inte sagt ett ord till någon på hela dagen, har inte ens talat med mig själv. Förstår inte hur jag fått denna dag att gå. Har snusat storsnus, börjar vänja mig, blir bara lite yr. Beräknar att jag kommer tvätta håret 4 gånger innan jag får träffa alla jag saknar i Stockholm.